WAAROM BINNEN ZONWERING

Mooie raambekleding, die tevens voor een aangenaam binnenklimaat zorgt, is binnenzonwering. Bij DeZonweerder.nl hebben we een ruime keuze aan binnenzonwering: van shutters tot jaloezieën van bekende merken.

 

Shutters
Het zijn stijlvolle luiken, die aan de binnenkant of buitenkant van het raam geplaatst kunnen worden. De luiken bestaan uit verstelbare horizontale lamellen. Schijnt er veel zon dan kan u de lamellen zo verstellen dat het zon tegenhoudt maar wel licht binnenkomt. Plaatst u de shutters aan de binnenkant van het raam dan geeft dit een knusse sfeer in huis.

 

Rolgordijnen
Rolgordijnen zijn over het algemeen voordelige binnenzonwering, dit komt doordat ze voorzien zijn van een eenvoudige constructie. Vooral voor slaapkamers zijn rolgordijnen goed geschikt. Naast een zonwerende functie kunnen ze ook verduisterend zijn. Bij DeZonweerder.nl hebben we rolgordijnen in allerlei kleuren en dessins.

Bij Duo rolgordijnen bestaan de rolgordijnen uit een transparante baan en een niet-transparante baan, deze banen zijn langs elkaar heen te schuiven waardoor u eindeloos kunt variëren. U heeft hiermee optimale controle over licht en privacy.

  

Jaloezieën
Bij jaloezieën heeft u de keuze tussen verticale en horizontale lamellen. De verticale jaloezieën zijn verkrijgbaar in de materialen aluminium, stof en kunststof. De horizontale jaloezieën bestaan uit hout, aluminium of kunststof. De mogelijkheden zijn oneindig groot en bij onze verkrijgbare merken zijn de jaloezieën naar eigen wens te personaliseren. Zo kan u kiezen voor diverse bedieningssystemen maar ook bijvoorbeeld voor leuke details zoals een ladderband in een opvallende kleur.

    

Luxaflex Shades
Van het merk Luxaflex zijn verschillende soorten shades verkrijgbaar; Roman Shades, Silhouette® Shades, Duette® Shades, Plissé Shades en Facette Shades. Alle soorten zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes. De collecties bestaat uit prachtige stoffen, rijke structuren en kleuren.

  

Plissé- en dupligordijnen 
De plissé en dupligordijnen zijn stijlvol, elegant en trendy. Ze zien er bijna hetzelfde uit maar het grote verschil is dat dupligordijnen uit twee lagen stof bestaat en plisségordijnen uit één laag. Het voordeel van twee lagen stof is dat er geen koordgaatjes zichtbaar zijn.

Beide soorten zorgen voor goede isolatie in huis, daardoor is het energiebesparend. Bij het dicht laten van deze binnenzonwering houdt het de kou of warmte van buiten tegen, dit geeft binnenshuis altijd een aangenaam klimaat. Een plissé-of dupligordijn is ook geluiddempend waardoor ze goed te combineren zijn met een laminaatvloer.

Plissé en dupligordijnen passen voor elk raam en zijn daardoor erg geschikt voor ramen met een bijzondere vorm zoals ronde ramen of driehoeksramen. Door de vele variatie mogelijkheden passen ze ook in elk interieur.

Horren
De binnenzonwering horren heeft voornamelijk een praktische functie en geen decoratieve functie. Horren worden gemonteerd zodra het voorjaar begint, met als doel om insecten buitenshuis te houden. Tegenwoordig zijn er horren voor elk raam en deur verkrijgbaar.

Bedieningsmogelijkheden DeZonweerder

  • Band of koordbediening

  • Draaistang-, oogwindwerk of mono bediening

  • Elektrische bediening middels opbouwschakelaar

  • Elektrische bediening middels afstand bediening of zon/windmeter (SOMFY)